Immigratie

Immigreren

Je vaderland verlaten om ergens anders te gaan wonen doe je natuurlijk niet zomaar, eerst een hele poos alle voor- en nadelen overwegen en daarna begin je met het plannen van de verhuizing. Veel documenten regelen zowel op het thuisfront als voor het land waar je van plan bent om te gaan wonen. Daarnaast moesten we uiteraard over voldoende kapitaal beschikken om op zijn minst de eerste maanden te kunnen overleven.

Ceci verkocht in Nederland online kinderkleding en had een leuke webshop die ze besloot over te doen naar een vriendin. De eerste paar weken moest ze haar vriendin dus even wegwijs maken in de wereld van kinderkleding, want één ding is kinderkleding kopen op het internet en weer iets anders is natuurlijk kinderkleding verkopen. Je moet de bestellingen op tijd leveren, je moet de kinderkleding op voorraad hebben zodat de bestellingen meteen verzonden kunnen worden en daarnaast moet je natuurlijk ook een goede garantie kunnen bieden. Ceci besteedde veel tijd om haar vriendin alles te kunnen leren voordat we zouden vertrekken. Daarnaast heb je ook nog eens een aantal gesprekken met familie en vrienden dus hadden we een erge drukke tijd.

Ik was ingenieur in Medical Systems, maar ik moest nog even flink wat doorwerken voordat we genoeg geld bij elkaar hadden om te kunnen vertrekken. Mijn auto besloot ik te verkopen en het geld op de bank te zetten. Hoe meer we bij elkaar zouden kunnen sparen des te beter natuurlijk, maar omdat ik nog moest werken en dus toch een auto nodig had heb ik hiervoor een private lease afgesloten bij een bekend leasebedrijf. Het gemak van een private lease is dat je na afloop van het leasecontract eigenaar van de auto kunt worden of je kunt hem weer teruggeven aan het bedrijf natuurlijk. Daarnaast zaten de belastingen en verzekeringen al bij het maandelijks vast bedrag inbegrepen en hoefde ik me over het onderhoud van de wagen ook geen zorgen te maken. De wagen heb ik trouwens voor vertrek aan mijn vader gegeven en die rijdt er nu nog mee rond. Een private lease is dus een prima optie wanneer je niet al teveel geld wilt uitgeven en toch een auto wilt rijden.